Ποιοι είμαστε…


Επιστημονική Υπεύθυνη : Ελένη Πρεσβεία, Λογοθεραπεύτρια

Έχει αποφοιτήσει  από το πανεπιστήμιο της Σόφιας, ¨Kliment Ohridski¨, το 1999,  από το τμήμα Παιδαγωγικής και Λογοθεραπείας με ειδίκευση στις φωνολογικές, αρθρωτικές διαταραχές σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, στις αναπτυξιακές – εξελικτικές διαταραχές παιδιών και εφήβων.
Έχει εξειδικευτεί στην χρήση του εναλλακτικού θεραπευτικού μέσου επικοινωνίας PECS & στην χρήση του προγράμματος TEECH. Είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης χορήγησης του ΑΘΗΝΑ test και της Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας – Α΄ ΤΕΣΤ. 
Επίσης είναι Πιστοποιημένος Χορηγητής για κλινική κι ερευνητική χρήση του Ψυχομετρικού Εργαλείου των δοκιμασιών γλωσσική αξιολόγησης, ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ.
Από το 1999 έως το 2007 είχε  συνεργαστεί με θεραπευτικά κέντρα όπου αναλάμβανε  την διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση παιδιών και ενηλίκων με διαταραχές λόγου και επικοινωνίας .
Από το 2006 συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς πραγματοποιώντας προληπτικούς Λογοθεραπευτικούς ελέγχους και ομιλίες. 
Το 2007 δημιούργησε την Μονάδα Λόγου & Γραφής Εν λόγω όπου έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην διάγνωση και αξιολόγηση των διαταραχών λόγου και επικοινωνίας.
Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης της έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια – συνέδρια, της Ελλάδας και του εξωτερικού, σχετικά με την Λογοθεραπεία , Εργοθεραπεία , Ψυχολογία και τους τομείς αυτών. 
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε).  
Έχουν δημοσιευθεί άρθρα της τόσο στην ελληνική όσο και στην ξένη βιβλιογραφία .(«Παιδί και νέοι γονείς», τοπική εφημερίδα Ν. Ιωνίας, Αχαρνών κ. α).

Σάλεβα Έλλη, Λογοθεραπεύτρια.

Απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΄Neofit Rilski΄, Μπλαγκοεβγκράντ, Βουλγαρίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Γλωσσικές Διαταραχές επικοινωνίας, Φωνολογικές Διαταραχές. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοθεραπευτών.

Λιναρδάτος Χρήστος, Εργοθεραπευτής

Πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας του Α. Τ. Ε. Ι. Αθηνών. Έχει εκπαιδευτή στη μέθοδο της Ασθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Intergration – S.I.), στη χρήση της εναλλακτικής μεθόδου επικοινωνίας PECS ενώ είναι πιστοποιημένος συνεργάτης στην χορήγηση της Ανιχνευτικής Διαδικασίας Σχολικής Ετοιμότητας Α TEST. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την Παιδιατρική Εργοθεραπεία και τις Αναπτυξιακές Διαταραχές. Είναι υπεύθυνος του τμήματος Εργοθεραπείας της Μή Κυβερνητικής Οργάνωσης ΠΥΞΙΔΑ και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών

Μποτώνη Όλγα, B.Εργοθεραπεύτρια.

Πιστοποιημένη B.Εργοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών  για παιδιά ΔΑΦ , ΔΕΠΥ καθώς και ομάδες μελέτης και κοινωνικοποίησης.   Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες σε σχέση με την παιδιατρική Εργοθεραπεία, τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Είναι αθλήτρια με διακρίσεις του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας. Στην εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνεται η παράλληλη στήριξη παιδιών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.


Μάλλιαρη Αντωνία, Ειδική Παιδαγωγός.

Απόφοιτη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Παιδοψυχολογία. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει την ανάλογη εκπαίδευση για την παρέμβαση σύμφωνα με το Αθηνά Τεστ. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει την συνεργασία στη θέση της Ειδικού Παιδαγωγού σε κέντρα Ειδικών Θεραπειών καθώς και την παράλληλη στήριξη παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού.


Αποστολοπούλου Πηνελόπη, Ψυχολόγος.

Πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας, University of Derby. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Παιδοψυχολογία, University of Central Lancaster. Εξειδικευμένη Ψυχοθεραπεύτρια στο Γνωσιακό – Συμπεριφορικό Μοντέλο , Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Διαθέτει  θεραπευτική εμπειρία στην Ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων, στην Συμβουλευτική Γονέων και στην Ειδική Αγωγή. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια, case studies και σειρά σεμιναρίων στο χώρο της ψυχολογίας, συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας.

Λιάκου Μαρία, Ψυχολόγος.

Απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας – Φιλοσοφίας , Παιδαγωγικής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στην Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή της Εκπαύδευσης και της Υγείας. Ειδικευμένη Ψυχοθεραπεύτρια στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Η θεραπευτική της εμπειρία περιλαμβάνει την Ψυχοθεραπεία & Ψυχοεκπαίδευση παιδιών, εφήβων καθώς την Συμβουλευτική Γονέων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα σχετικά με την ειδικότητα της.