Ποιοι είμαστε…


Επιστημονική Υπεύθυνη : Ελένη Πρεσβεία, Λογοθεραπεύτρια

Έχει αποφοιτήσει  από το πανεπιστήμιο της Σόφιας, ¨Kliment Ohridski¨, το 1999,  από το τμήμα Παιδαγωγικής και Λογοθεραπείας με ειδίκευση στις φωνολογικές, αρθρωτικές διαταραχές σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, στις αναπτυξιακές – εξελικτικές διαταραχές παιδιών και εφήβων.
Έχει εξειδικευτεί στην χρήση του εναλλακτικού θεραπευτικού μέσου επικοινωνίας PECS & στην χρήση του προγράμματος TEECH. Είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης χορήγησης του ΑΘΗΝΑ test και της Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας – Α΄ ΤΕΣΤ. 
Επίσης είναι Πιστοποιημένος Χορηγητής για κλινική κι ερευνητική χρήση του Ψυχομετρικού Εργαλείου των δοκιμασιών γλωσσική αξιολόγησης, ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ.
Από το 1999 έως το 2007 είχε  συνεργαστεί με θεραπευτικά κέντρα όπου αναλάμβανε  την διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση παιδιών και ενηλίκων με διαταραχές λόγου και επικοινωνίας .
Από το 2006 συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς πραγματοποιώντας προληπτικούς Λογοθεραπευτικούς ελέγχους και ομιλίες. 
Το 2007 δημιούργησε την Μονάδα Λόγου & Γραφής Εν λόγω όπου έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην διάγνωση και αξιολόγηση των διαταραχών λόγου και επικοινωνίας.
Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης της έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια – συνέδρια, της Ελλάδας και του εξωτερικού, σχετικά με την Λογοθεραπεία , Εργοθεραπεία , Ψυχολογία και τους τομείς αυτών. 
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε).  
Έχουν δημοσιευθεί άρθρα της τόσο στην ελληνική όσο και στην ξένη βιβλιογραφία .(«Παιδί και νέοι γονείς», τοπική εφημερίδα Ν. Ιωνίας, Αχαρνών κ. α).

Πετροπούλου Παρασκευή, Λογοθεραπεύτρια.

Απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας Πατρών.
Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει την αξιολόγηση κι αποκατάσταση των διαταραχών λόγου, ομιλίας κι επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Γλωσσικές Διαταραχές επικοινωνίας, Φωνολογικές Διαταραχές, Διαταραχές σίτισης -Δυσφαγία, Ειδική Αγωγή.
Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια σχετικά με την Λογοθεραπεία καθώς και σε Workshops στο Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.

Λιναρδάτος Χρήστος, Εργοθεραπευτής

Πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας του Α. Τ. Ε. Ι. Αθηνών. Έχει εκπαιδευτή στη μέθοδο της Ασθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Intergration – S.I.), στη χρήση της εναλλακτικής μεθόδου επικοινωνίας PECS ενώ είναι πιστοποιημένος συνεργάτης στην χορήγηση της Ανιχνευτικής Διαδικασίας Σχολικής Ετοιμότητας Α TEST. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την Παιδιατρική Εργοθεραπεία και τις Αναπτυξιακές Διαταραχές. Είναι υπεύθυνος του τμήματος Εργοθεραπείας της Μή Κυβερνιτικής Οργάνωσης ΠΥΞΙΔΑ και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών

Κωνσταντίνου Δημητριάνα, Εργοθεραπεύτρια.

Απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες σε σχέση με την παιδιατρική Εργοθεραπεία, τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, τη Γνωστική Ενδυνάμωση και το Ρόλο μιας Γυναίκας-Μητέρας με αναπηρία ή με παιδί με αναπηρία. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus Plus στην Ιταλία-Ρώμη με θέμα “Playing Sports for social inclusion“
Είναι εθελόντρια σε κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Παιδιού στην Κύπρο, παρέχοντας μουσικοθεραπευτικές δραστηριότητες με κιθάρα και γιουκαλίλι.


Μερεντίτης Νικόλαος, Ειδικός Παιδαγωγός.

Πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Ειδική Αγωγή» από το Ε.Κ.Π.Α.
Παρακολούθηση ποικίλων μετεκπαιδεύσεων/εξειδικεύσεων κι επαγγελματική εμπειρία στο κομμάτι της αποκατάστασης και ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης στις γενικευμένες και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και τις αναπτυξιακές διαταραχές μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θεοδωρίδη Άννα, Ψυχολόγος

Απόφοιτη τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Δυνητικές Κοινότητες» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδευόμενη στο ψυχόδραμα. Παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με την ψυχική υγεία, την συναισθηματική και την κοινωνική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης.
Πολυετής κλινική εμπειρία στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιού και εφήβου και στην συμβουλευτική γονέων, αντλώντας και συνθέτοντας στοιχεία από την ψυχοδυναμική θεωρία και κλινική πρακτική, την αναπτυξιακή ψυχολογία , το ψυχόδραμα.


Αποστολοπούλου Πηνελόπη, Ψυχολόγος.

Πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας, University of Derby. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Παιδοψυχολογία, University of Central Lancaster. Εξειδικευμένη Ψυχοθεραπεύτρια στο Γνωσιακό – Συμπεριφορικό Μοντέλο , Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Διαθέτει  θεραπευτική εμπειρία στην Ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων, στην Συμβουλευτική Γονέων και στην Ειδική Αγωγή. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια, case studies και σειρά σεμιναρίων στο χώρο της ψυχολογίας, συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας.